Zangi chicken

Japansk inspirert marinert og fritert kylling med god frisk smak av ingefær, hvitløk og soya.

Saftig og marinert kylling. Passer nydelig som snacks, eller i ramen.

Skriv ut

ZANGI kylling

Porsjoner 4

Ingredienser

  • 1 kg kyllinglår (med skinn og bein)
  • 40 g ingefær revet
  • 4 hvitløksfedd revet
  • 3 ss sake
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ts Salt
  • 2 ss sukker
  • 1 ts hvit pepper kvernet
  • 1 ts sort pepper kvernet
  • 2 Egg
  • 4 ss hvetemel
  • 10 ss potetstivelse Katakuriko

Fremgangsmåte

  • Trim kyllinglårene for fett og sener.
  • Bank kyllingen lett med knivbladet. De små kuttene gjør at kyllingen absorberer marinaden lettere. Del hvert lår i seks like store deler.
  • Ha kyllingen i en bolle og tilser revet hvitløk, revet ingefær, salt og sort og hvit pepper. Gni kyllingen godt inn med krydderet.
  • Tilsett Sake, soyasaus og sukker og gni kyllingen godt inn med alle ingrediensene.
  • Bland i eggene, hvetemel og potetstivelse. Bland godt til det blir en røre og dekk alle kyllingbitene godt. Dekk bollen med plastfolie og la det hele marinere i kjøleskap i minst 5 timer.
  • For å få sprø skorpe bør kyllingen friteres i to omganger. Varm opp oljen til 160°C.
  • Vend kyllingbitene så de løsner fra hverandre og legg dem i frityroljen en og en. Friter dem i 3 minutter. Pass på å ikke ha i for mye kylling av gangen. Maks halvparten så mye kylling som olje for hver omgang. Etter 3 minutter tas kyllingen ut og legges på en rist.
  • La kyllingen hvile minst tre minutter på rist. Ettervarmen vil gjennomsteke kyllingen, og holde den saftig.
  • Øk temperaturen til 180°C. Stek kyllingen en omgang til rundt 30 sekunder, til frityrrøren er crunchy. Et triks er å røre rundt og løfte kyllingbitene ut av oljen, og legge dem ned igjen. Dette vil gjøre dem ekstra crunchy.
@rudfoss #zangi Chicken perfect for ramen. Japanese Hokkaido style #zapporo ramen #friedchicken easy chicken bits #rudfossmat ♬ Mozart Aine Kleine in minor – spiraea