Strimlet biff akkurat som på kinesiske restauranter. Smakfull og ekstremt mør. Kan brukes i wok eller nuddleretter.
Mørnede marinerte biffstrimler som på kinesisk restaurant.
Mørnet biff / Strimlet biff (Velveted Beef)
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
Biff:
- 400 g mørbrad ytrefilet eller indrefilet, skåret i tynne skiver mot fibrene
- 0,5 ts natron se kommentar nedenfor
- 4 –6 ss vann
- 4 ss maizena
Krydderblanding:
- 2 ts kyllingbuljongpulver
- 0,5 ts mørk soyasaus
- 2 ts MSG – valgfritt
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 ts hvit pepper
- 2 ss matolje
- 2 ts sesamolje
- 2 ts risvin eller tørr sherry
Fremgangsmåte
- Skjær biffen i tynne strimler mot fribrene. Og legg dem i en stor bolle.
- Tilsett natron og vann, og rør godt slik at det fordeles jevnt.
- Tilsett maizena og bland til biffen har absorbert all væske.
- Krydre biffen med kyllingbuljong, soyasaus, salt, sukker, MSG (valgfritt), sesamolje og risvin.
- Dekk til og la hvile over natten (eller minst 1 time).
- Alternativt kan biffen fryses i opptil én måned.
Tips!
Natron brukes her for å mørne kjøttet, men for mye kan gi en metallisk smak. ½ ts til 400 g kjøtt er en standard mengde i mange oppskrifter, men dersom du ganger opp oppskriften (f.eks. til 800 g eller 1,2 kg), anbefales det å ikke doble eller tredoble natron direkte.
En tommelfingerregel er:
- 400 g kjøtt → ½ ts natron
- 800 g kjøtt → ca. ¾ ts natron (ikke 1 ts)
- 1,2 kg kjøtt → ca. 1 ts natron (ikke 1½ ts)


