Kinesiske biffstrimler

Strimlet biff akkurat som på kinesiske restauranter. Smakfull og ekstremt mør. Kan brukes i wok eller nuddleretter.

Mørnede marinerte biffstrimler som på kinesisk restaurant.

Skriv ut

Mørnet biff / Strimlet biff (Velveted Beef)

Prepping 15 minutter
Tilberedning 10 minutter
Marinering 1 time
Total tid 1 time 25 minutter
Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

Biff:

  • 400 g mørbrad ytrefilet eller indrefilet, skåret i tynne skiver mot fibrene
  • 0,5 ts natron se kommentar nedenfor
  • 4 –6 ss vann
  • 4 ss maizena

Krydderblanding:

  • 2 ts kyllingbuljongpulver
  • 0,5 ts mørk soyasaus
  • 2 ts MSG – valgfritt
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts hvit pepper
  • 2 ss matolje
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ts risvin eller tørr sherry

Fremgangsmåte

  • Skjær biffen i tynne strimler mot fribrene. Og legg dem i en stor bolle.
  • Tilsett natron og vann, og rør godt slik at det fordeles jevnt.
  • Tilsett maizena og bland til biffen har absorbert all væske.
  • Krydre biffen med kyllingbuljong, soyasaus, salt, sukker, MSG (valgfritt), sesamolje og risvin.
  • Dekk til og la hvile over natten (eller minst 1 time).
  • Alternativt kan biffen fryses i opptil én måned.

Tips!

Natron brukes her for å mørne kjøttet, men for mye kan gi en metallisk smak. ½ ts til 400 g kjøtt er en standard mengde i mange oppskrifter, men dersom du ganger opp oppskriften (f.eks. til 800 g eller 1,2 kg), anbefales det å ikke doble eller tredoble natron direkte.
En tommelfingerregel er:
  • 400 g kjøtt → ½ ts natron
  • 800 g kjøtt → ca. ¾ ts natron (ikke 1 ts)
  • 1,2 kg kjøtt → ca. 1 ts natron (ikke 1½ ts)