Pizza

Samleside for pizzaoppskrifter og -metoder. Den ultimate oppskriften «RudfossPizza» vil endres til den vi liker aller best til en hver tid.

Enten du har egen pizzaovn, eller bruker pizzastål/-stein i stekeovnen, så vil deigen, fremgangsmåten og ikke minst melet ha mye å si. Her samles alle oppskrifter og metoder for pizzaer. Noen tilpasset stekeovner og deres temperaturer, og noen tilpasset temperaturene opp mot 550°C i en ekte pizzaovn.

Generelle tips:

Steking: Vi anbefaler pizzastål til bruk i stekeovn. Dette fordi det magasinerer varmen bedre, og avgir den raskere, så pizzabunnen blir stekt, og du kan steke flere pizzaer etter hverandre. Stein er desidert best i en pizzaovn der temperaturene er mye høyere, og et stål bare ville svidd pizzaen.

Fyll: Ikke ha for mye fyll på pizzaen. Da blir ikke pizzaen stekt under, før den begynner å svi seg på kantene. Dette problemet er større jo høyere temperatur du steker pizzaen på. Jo lavere temperaturen er, jo mer tilgivelig er den også for jevn steking.

Gjenoppvarming: Sett pizzaen inn i kald stekeovn på 200°C over-/undervarme eller 180°C varmluft i ca. 12 minutter. Er pizzaen frossen, la den tine i ovnen mens den varmes. Pizzaer stekt i pizzaovn, bør stekes ferdig før de kjøles ned, men som du bruker stekeovn til å steke pizza, bør den halvstekes om den skal varmes opp igjen senere.

Den ultimate RudfossPizza

Alle pizzaoppskrifter

Nyeste oppskrifter i alle kategorier