Honningglasert friterte kylling

Sprø og saftige friterte kyllingbiter. Dekket med en god honningglaze.

Sprø friterte biter av kyllingfilet glasert med soya og honning-glaze.

Skriv ut

Honningglasert fritert kylling

Prepping 15 minutter
Tilberedning 5 minutter
Fritering 15 minutter
Total tid 35 minutter
Porsjoner 4

Ingredienser

Fritert kylling

  • 700 g kyllingfilet (evt. lårfilet)
  • 1 dl hvetemel
  • 0,5 ts natron
  • salt
  • pepper
  • 1 dl vann iskaldt gjerne med kullsyre
  • olje til fritering

Honning glaze

  • 100 g smør
  • 4 ss soyasaus (ca. 6 cl)
  • 3 ss flytende honning
  • 40 g sukker

Fremgangsmåte

Fritert kylling

  • Skjær kyllingen i mindre biter. Gjerne først skiver på 5-8mm og deretter i biter på et par centimeter
    700 g kyllingfilet
  • Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle.
    1 dl hvetemel, 0,5 ts natron, salt, pepper
  • Ha i kyllingbitene og bland godt.
  • Tilsett vannet litt og litt, og bland til alt er dekket av en jevn røre.
    1 dl vann
  • Friter kyllingbitene på 180°C i ca 7 minutter til de er gylne og crispy.
    olje til fritering
  • La kyllingbitene renne av seg på rist/bakepapir.

Honningglaze

  • Smelt smør og tilsett soyasaus, honning og sukker.
    100 g smør, 4 ss soyasaus, 3 ss flytende honning, 40 g sukker
  • Varm opp forsiktig til sukkeret har smeltet.
  • Vend inn kyllingen så den dekkes godt.

Tips!

Dryss gjerne litt sesamfrø over kyllingen og server med ris.