Butter Chicken

God og smaksrik ekte indisk butterchicken.

Ikke veldig sterk, men kan tilpasses ved å justere chili og fløte.

Skriv ut

Butter chicken

Butter chicken
Prepping 10 minutter
Tilberedning 50 minutter
Marinering 3 timer
Total tid 1 Dag 1 time
Porsjoner 6

Ingredienser

  • 1 kg kyllingkjøtt
  • 1 ss olje

Marinade:

  • 1 dl gresk youghurt (145 g)
  • 1 ss Kashmir chilipulver evt. 50/50 røkt paprika og cayenne
  • 1 ss koriander pulver
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1,5 ss hvitløk-ingefærpasta
  • 1 ts garam masala pulver
  • 1 ts salt

Saus:

  • 1 ss olje
  • 1 ss smør
  • 3 cm kanelstang
  • 2 grønne kardemommekapsler
  • 3 nellikspiker
  • 5 Tørkede Kashmir chili
  • 6 hvitløksfedd
  • 1 rødløk
  • 0,5 dl cashewnøtter
  • 500 g grovhakkede tomater gjerne boks
  • 0,5 ts chilipulver
  • 2 ss ketchup
  • 1 ss bukkehornkløver tørket (alt.: 1 ts malt bukkehornkløver)
  • 0,5 Ss Salt (smak til)
  • 1 dl fløte evt. mer for mildere smak

Fremgangsmåte

Marinade

  • Bland alle ingrediensene til marinaden og tilsett kyllingen (gjerne skinnfritt lårkjøtt, skåret i 3-4 cm store biter). Bland godt sammen i en pose eller dekk til bollen. La marinere 15-30 minutter. Bruker du kyllingbryst bør det marineres 1-3 timer eller over natten.

Saus:

  • Varm 1 ss olje og 1 ss smør i en stekepanne. Tilsett kanelstang, kardemomme, nellik, hel rød chili og hvitløksfeddene. (Alt i hele biter). Stek dette i pannen for å frigjøre smakene.
  • Tilsett deretter grovhakket rødløk og fres på høy varme til rosa og glassaktig.
  • Ha i grovhakkede tomater og hele cashewnøtter. Bland sammen én gang. Skru ned varmen og la dette surre 15 minutter til tomatene bryter sammen.
  • Ta av varmen, avkjøl helt, og kjør dette helt glatt med en blender/stavmikser.

Butter chicken:

  • Varm 1 ss olje i en stekepanne. Brun kyllingbitene i 2-3 minutter til de får en stekeskorpe. Ta de ut av pannen og spar til etterpå.
  • Ha den glatte sausepuréen tilbake i stekepannen. Tilsett chilipulver, ketchup, salt og en drøy desiliter vann. Kok opp, og reduser varmen og la dette småkoke i 15-20 minutter til sausen skifter farge til en mørk orange.
  • Tilsett kyllingbitene og småkok i 10 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
  • Rør inn bukkhornkløver og fløten.
  • Servér med naanbrød og ris