Pannestekt andebryst

Nydelig rosa pannestekt andebryst. Perfekt med en god saus og potetmos eller poteter.

Tilpass enkelt steketiden om du ønsker anden mer rød, enn rosa.

Skriv ut

Pannestekt Andebryst

Prepping 5 minutter
Tilberedning 15 minutter
10 minutter
Total tid 30 minutter
Porsjoner 4

Ingredienser

  • 2 andebryst
  • Salt og pepper

Saus

  • 2 dl hvitvin Gjerne matvin (tilsatt salt og pepper)
  • 1 buljongterning
  • 3 dl fløte
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Romtemperer andebrystene og rut skinnet med en skarp kniv. Små ruter på rundt en halv cm. Forsøk å unngå snitte ned i kjøttet.
  • Salte skinnet godt. Ha deretter salt og pepper på kjøttsiden.
  • Legg brystene med skinnsiden ned i en tørr kald stekepanne.
  • Stek med skinnsiden ned på medum varme i 10-15 minutter, så fettet smelter og skinnet blir gyldent og sprøtt. Om nødvendig, skru opp varmen litt på slutten for å få sprøtt gyldent skinn.
  • Snu brystene og stek 2-3 minutter. Øs stekefettet over skinnet underveis.
  • Legg brystene over på en tallerken og la hvile i ti minutter.
  • Skjær i skiver og server.

Saus

  • Mens kjøttet hviler, kok ut pannen med litt hvitvin.
  • Ha i en buljongterning eller fond og rør ut.
  • Når dette har kokt inn, tilsett litt fløte og kok inn igjen.
  • Sak til med salt og pepper.
  • Om sausen er for tynn, tykne den litt med jevner.