Kinesiske kyllingstrimler

Stekte strimlede kyllingstrimler akkurat som på kinesisk restaurant. Saftige og møre.
Skriv ut

Mørnet kylling / Stimlet kylling (Velveted Chicken)

Prepping 15 minutter
Marinering 20 minutter
Total tid 35 minutter
Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 800 g kylling 4 kyllingfileter, eller 4 lår skåret i tynne skiver
  • 0,5 ts natron Om du benytter lårkjøtt
  • 2 ss maizena
  • 1 eggehvite valgfritt, gir ekstra silkemyk tekstur
  • 2 ss lys soyasaus halveres om retten også har soya
  • 2 ts matolje
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts hvit pepper

Fremgangsmåte

  • Forbered kyllingen: Skjær kyllingen i tynne skiver eller strimler.
  • Start med å røre oppskåret kylling i vann for å løsne opp muskelfibrene og fjerne eventuelle urenheter. Sil og la renne godt av seg.
  • (Kun for lårkjøtt): Bland natron med vann, tilsett kyllingen og rør godt. La trekke i 15–20 minutter. Skyll deretter kyllingen i kaldt vann og sil av.
  • Marinering: Tilsett soyasaus, olje, salt, sukker, hvit pepper og eventuelt eggehvite. Bland godt.
  • Maizena-belegg: Dryss over maizena og rør til kyllingen er jevnt dekket. La trekke i minst 20 minutter (eller opptil 12 timer i kjøleskap).
  • Lettkoking (poaching): Kok opp vann til rett under kokepunktet (små bobler, ikke fosskoking).
  • Tilsett kyllingen og rør forsiktig.
  • La trekke i 45 sekunder – 1 minutt, til kjøttet er ugjennomsiktig.
  • Sil av umiddelbart.
  • Klar for wok! Ha den ferdig silkemyke kyllingen rett i wok eller stir-fry-retter.

Tips!

  • Brystfilet trenger ikke natron, mens lårkjøtt blir enda mørere med litt natron.
  • Hvis du vil ha mer smak, kan du bruke ½ ss mørk soyasaus + 1 ss lys soyasaus i stedet for bare lys.
  • Kyllingen kan fryses etter poaching, slik at den er klar til raske måltider.