Stekte strimlede kyllingstrimler akkurat som på kinesisk restaurant. Saftige og møre.
Mørnet kylling / Stimlet kylling (Velveted Chicken)
Porsjoner 4 porsjoner
Ingredienser
- 800 g kylling 4 kyllingfileter, eller 4 lår skåret i tynne skiver
- 0,5 ts natron Om du benytter lårkjøtt
- 2 ss maizena
- 1 eggehvite valgfritt, gir ekstra silkemyk tekstur
- 2 ss lys soyasaus halveres om retten også har soya
- 2 ts matolje
- 0,5 ts salt
- 1 ts sukker
- 0,5 ts hvit pepper
Fremgangsmåte
- Forbered kyllingen: Skjær kyllingen i tynne skiver eller strimler.
- Start med å røre oppskåret kylling i vann for å løsne opp muskelfibrene og fjerne eventuelle urenheter. Sil og la renne godt av seg.
- (Kun for lårkjøtt): Bland natron med vann, tilsett kyllingen og rør godt. La trekke i 15–20 minutter. Skyll deretter kyllingen i kaldt vann og sil av.
- Marinering: Tilsett soyasaus, olje, salt, sukker, hvit pepper og eventuelt eggehvite. Bland godt.
- Maizena-belegg: Dryss over maizena og rør til kyllingen er jevnt dekket. La trekke i minst 20 minutter (eller opptil 12 timer i kjøleskap).
- Lettkoking (poaching): Kok opp vann til rett under kokepunktet (små bobler, ikke fosskoking).
- Tilsett kyllingen og rør forsiktig.
- La trekke i 45 sekunder – 1 minutt, til kjøttet er ugjennomsiktig.
- Sil av umiddelbart.
- Klar for wok! Ha den ferdig silkemyke kyllingen rett i wok eller stir-fry-retter.
Tips!
- Brystfilet trenger ikke natron, mens lårkjøtt blir enda mørere med litt natron.
- Hvis du vil ha mer smak, kan du bruke ½ ss mørk soyasaus + 1 ss lys soyasaus i stedet for bare lys.
- Kyllingen kan fryses etter poaching, slik at den er klar til raske måltider.





