Hjemmelaget eksklusiv marsipan som har den rette smaken grunnet blandingen av bitre mandler og søte mandler.
Marsipan
Porsjoner 1 kg
Ingredienser
- 680 g vanlige søte mandler
- 20 g bitre mandler
- 500 g melis
- 50 g glukose
- 30-100 g eggehvite ca. 2 eggehviter
Fremgangsmåte
- Skold mandlene og la de tørke av seg.
- Kjør mandlene til mel eller svært finmalt. (Pass på at ikke mandlene blir knust til mandelsmør eller at de slipper fettet)
- Sikt mandlene over i en bolle
- Bland mandler og melis i en kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet.
- Tilsett glukose og en eggehvite.
- Bland videre på lav-middels hastighet. Tilsett om nødvendig en eggehvite til. (Pass på at du ikke jobber for mye med marsipanen. Da slipper den fettet!)
- Kna inn litt mer melis hvis det klisser.
- Pakk i plastfilm og la ligge minst 12 timer i kjøleskap.
Tips!
Hemmeligheten bak en god og eksklusiv marsipan er å benytte litt bitre mandler i deigen. I tillegg erstatter du noe av melisen med glukose. Prøv denne oppskriften så vil du aldri gå tilbake til mandler og melis alene.