Isvaffel (Ny oppskrift)

Ny forbedret oppskrift! Rykende ferske iskjeks til hjemmelaget is er aldri feil.

Disse isvaflene med vanilje smaker nydelig. Det er vår forbedrede oppskrift som smaker akkurat slik du vet en isvaffel skal smake. Skal du først lage desserten helt fra bunnen av, kommer du ikke utenom isvafler. Man får kjøp egne isvaffeljern, men ellers kan du like greit steke dem i et krumkakejern. Passer naturligvis perfekt med iskrem eller sorbet.

Skriv ut

Isvaffel

Prepping 15 minutter
Tilberedning 15 minutter
Total tid 30 minutter

Ingredienser

  • 0,6 dl eggehvite fra to store egg
  • 85 g sukker 7 ss
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt/vaniljepaste tilsvarer 1 vaniljestang
  • 1/8 ts salt et snaut gram
  • 90 g hvetemel
  • 30 g smør smeltet og avkjølt
  • olje til pensling av jernet
  • Evt. sjokolade til bunnen av kjeksene

Fremgangsmåte

  • Varm isvaffel- eller krumkakejernet. Middels høy varme.
  • Pisk sammen eggeehvite, sukker og vanilje i en liten bolle.
    0,6 dl eggehvite, 85 g sukker, 1/2 ts vaniljeekstrakt/vaniljepaste
  • Bland inn salt og halvparten av melet.
    1/8 ts salt, 90 g hvetemel
  • Tilsett smøret og resten av melet og bland til en glatt tykk røre.
    30 g smør

Steking

  • Pensle med litt olje.
  • Ha en toppet spiseskje med røre midt i jernet. Lukk og stek i ca. halvannet minutt. Merk at steketid og varme varierer mellom forskjellige jern. Hvis røren er tynnere, bruker du to spiseskjeer røre.
  • Når iskjeksen er lysebrun (som en vanlig iskjek) tar du den forsiktig ut av jernet og ruller den rundt en kjegle. Hold formen i 10 sekunder til den setter seg.
  • Ha evt. noen sjokolade knapper i bunnen av iskjeksene som smelter og tetter hullet i bunnen.