Jordbærcoulis

Coulis er perfekt der du ellers ville brukt syltetøy til iskrem og sorbeter. Kald, frisk, silkemyk og smaksrik.

Skal man lage alle komponenter av hver rett fra bunnen av, tar det tid. Derfor er det kjekt med alt som kan lages ferdig på forhånd. Coulis er en av de tingene som kan kokes dagesveis i forveien og oppbevares tett i kjøleskapet. Her skal det koke og redusere og godgjøre seg mens smakene utvikles.

Skriv ut

Jordbærcoulis

Prepping 15 minutter
Tilberedning 30 minutter
Total tid 45 minutter

Ingredienser

  • 560 g jordbær
  • 1,2 dl vann mindre om de er frosne
  • 175 g melis
  • 1 1/2 ss balsamico
  • 1-2 ss contreau
  • Saften av 1/4 sitron
  • 2 ts vann og 1 ts maisstivelse

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene bortsett fra maisstivelsen i en gryte og kok opp under omrøring så alt blander seg.
  • La småkoke i minst 15 minutter. (Litt ekstra gir bare mer smak)
  • Bland ut maisstivelsen med vann og ha i gryten.
  • Kjør til puré med stavmikser eller i blender til alt er oppløst.
  • Sil blandingen og sett til avkjøling. Den kommer til å tykne litt når den kjøles ned.

Tips!

Vil du ha andre smaker?
bytt ut jordbærene med skogsbærsblanding eller andre bær.