Jordbærskum

Et luftig tilbehør som gir en god fruktig jordbærsmak til for eksempel iskrem eller sjokoladefondant.

Kjemikunnskaper vil alltid kunne hjelpe deg langt på vei i matlaging, men andre ganger så holder det å lene seg på det andre har funnet ut før deg. Lecithin er et stoff som benyttes blant annet til å emulgere ulike væsker som ikke liker hverandre. f.eks vann og oljer. Men det har også en annen egenskap. Det får skum til å holde seg  uten å falle sammen. Og den egenskapen er gull verdt for å lage luftig garnityr.

 

Skriv ut

Jordbærskum

Ingredienser

  • 2,5 dl jordbær
  • 2 ss sukker
  • 1,25 dl melk
  • 2,5 dl vann
  • 2 g soya lecithin

Fremgangsmåte

  • Rens og kutt jordbærene i to.
  • Ha jordbær, sukker, melk og vann i en blender.
  • Bland til en glatt masse.
  • Hell blandingen over i en beholder og tilsett 2 gram soya lecithin.
  • Kjøre med stavmikser til alt er blandet ut og du får et fint skum på toppen.
  • Ta av skummet med en skje og servér.
  • Når alt skummet er skufet av, skum opp på nytt.
  • Gjenta til alle er servert.