Et luftig tilbehør som gir en god fruktig jordbærsmak til for eksempel iskrem eller sjokoladefondant.
Kjemikunnskaper vil alltid kunne hjelpe deg langt på vei i matlaging, men andre ganger så holder det å lene seg på det andre har funnet ut før deg. Lecithin er et stoff som benyttes blant annet til å emulgere ulike væsker som ikke liker hverandre. f.eks vann og oljer. Men det har også en annen egenskap. Det får skum til å holde seg uten å falle sammen. Og den egenskapen er gull verdt for å lage luftig garnityr.
Jordbærskum
Ingredienser
- 2,5 dl jordbær
- 2 ss sukker
- 1,25 dl melk
- 2,5 dl vann
- 2 g soya lecithin
Fremgangsmåte
- Rens og kutt jordbærene i to.
- Ha jordbær, sukker, melk og vann i en blender.
- Bland til en glatt masse.
- Hell blandingen over i en beholder og tilsett 2 gram soya lecithin.
- Kjøre med stavmikser til alt er blandet ut og du får et fint skum på toppen.
- Ta av skummet med en skje og servér.
- Når alt skummet er skufet av, skum opp på nytt.
- Gjenta til alle er servert.