Welsh Rarebit

Lyst på en sandwich eller et ostesmørbrød? Prøv denne gloriffiserte versjonen, kjent forvørig som Welsh Rarebit.

Strengt tatt bare et glorifisert ostesmørbrød. Pass på å ikke ha i for mye sennep ettersom det fort blir dominerende.

 

Skriv ut

Welsh Rarebit

Porsjoner 9

Ingredienser

  • 250 g Sterk Mature Cheddar
  • 2 1/2 dl Ale / øl
  • 50 g Mel
  • 50 g Usaltet smør
  • 2 ss Worchester sauce
  • 2 ss Sterk engelsk sennep
  • Sort pepper

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en gryte og tilsett mel. Rør hele tiden og la koke i to-tre minutter for å bli kvitt melsmaken. Når massen får en lys sandaktig farge er den klar.
  • Tilsett forsiktig oppvarmet øl mens du hele tiden rører rundt. Når alt ølet er tilsatt ender du opp med en veldig tykk saus.
  • På tide å tilsette revet ost. Rør rundt hele tiden så den blander seg inn og smelter.
  • Ta gryten av platen og tilsett worchester sauce, sennep og en god slump sort pepper.
  • Bland godt sammen og la den hvile 5 minutter på benken.
  • Bland i en eggeplomme.
  • Dekk et stekebrett med bakepapir som er dobbelt så stort som brettet. Fordel blandingen utover stekebrettet.
  • Brett bakepapiret over blandingen og fordel den jevnt utover i brettet.
  • Press den ned med en gryte eller mindre form så den blir jevnt fordelt og 4-5mm tykk.
  • Sett i kjøleskap til den har kjølt seg helt ned.
  • Skjær opp i ni porsjoner, og frys eller spar til senere.

Ved servering:

  • Rist en brødskive, legg en skive av blandingen over og grill i ovnen til osten smelter og er gyldenbrun.