Mini Fastelavnsboller

Gode luftige vannbakkels med krem. Fastelavnsboller i akkurat passe porsjonsstørrelser.

Det viktigste når man steker vannbakkels er å ikke ta dem ut av ovnen for tidlig. Da faller de sammen. Ha is i magen og stek dem litt til, når du synes de ser gyldne og ferdige ut.

Skriv ut

Mini Fastelavnsboller / vannbakkels

Prepping 15 minutter
Tilberedning 30 minutter
Total tid 45 minutter
Porsjoner 10

Ingredienser

  • 2,5 dl vann
  • 75 g smør
  • 125 g hvetemel
  • 2 egg
  • 3 dl fløte
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 2 ss melis

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann og smør i en kjele
  • Tilsett melet og rør sammen deigen til deigen slipper kjelen
  • Kjøl deigen ned og rør inn ett egg om gangen. Rør egget godt inn i røren for hver gang.
  • Fordel deigen på en smurt stekeplate. Kan med fordel bruke sprøytepose.
  • Stek på 220 °C i ca. 24-30 minutter (over- og undervarme). Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren det første kvarteret.
  • Når de er ferdig stekt, kan de godt stå i ovnen med døren åpen for å tilvenne dem til den kaldere luften.
  • Avkjøl og oppbevar på rist.

Anretting

  • Pisk fløte og vaniljesukker til en luftig krem.
  • Del i to eller sprøyt krem rett i bollen like før servering.
  • Dryss over melis.