Dette er oppskriften på den originale Peppes Pizzasausen. Nå kan du lage den hjemme.
Svært enkel og velsmakende pizzasaus som raskt blandes, og deretter kokes minst en halvtime så smakene setter seg, og en del av fuktigheten fordamper.
Peppes Pizzasaus
Porsjoner 3 medium pizzaer
Ingredienser
- 400 g hermetiske finhakkede tomater
- 2 ss olivenolje varmebestandig
- 120 g tomatpuré
- ½ ts fennikkelfrø Knuses i morter
- 1 ta anisfrø Knuses i morter
- 1 ss merian
- 1 ss oregano
- ½ ts basilikum
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts MSG
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 ts pepper Gjerne hvit
- 1,5 ts løkpulver
- ½ ts sitronsaft
- vann ved behov
Fremgangsmåte
- Varm opp oljen i en gryte og tilsett tomatpuréen som skal stekes forsiktig i et par minutter.
- Hell de hakkede tomatene i gryta.
- Alle frø knuses med en morter. Og has i gryta.
- Ha deretter alle øvrige ingredienser i gryten og rør godt om.
- La hele sausen koke i minst en halvtime, gjerne lenger.
- Napp ut laurbærbladet.
- Deretter avkjøles den, og oppbevares i kjøleskap. Her holder den i flere døgn.