Trøffelketchup

Vår helt egne hjemmelagde ketchup med smak av trøffel. Enkelt, raskt og godt til hamburgere, pølser og pommesfrites

Denne oppskriften på hjemmelaget ketchup går raskt å lage og smaker fantastisk på hamburgere. Eller bruk den til å lage BarbieKu-saus. Med noen dråper trøffelolje tilsatt, hever du smaken enda et par tre hakk.
Se video under oppskriften!

 

Skriv ut

Trøffelketchup

Prepping 10 minutter
Total tid 10 minutter
Porsjoner 1 kg

Ingredienser

  • 400 g tomatpure
  • 400 g glukose
  • 400 g destillert eddik
  • 80 g sukker
  • 30 g salt
  • 0,8 g nellik pulver
  • 2,4 g Xanthangummi
  • 2 g MSG
  • Noen dråper trøffelolje

Fremgangsmåte

  • Ha tomatpuré, eddik, glukose, sukker, salt og nellik i en blender, og blend dette til du får en klar jevn masse.
  • Mens blenderen kjører, strø i xantangummien og MSG.
  • Drypp tilslutt i trøffelolje, til du får en god trøffelsmak på ketchupen.
  • Hell over på sauseflaske og sett kjølig. (Holder seg 2 uker i kjøleskap.)