Vår helt egne hjemmelagde ketchup med smak av trøffel. Enkelt, raskt og godt til hamburgere, pølser og pommesfrites
Denne oppskriften på hjemmelaget ketchup går raskt å lage og smaker fantastisk på hamburgere. Eller bruk den til å lage BarbieKu-saus. Med noen dråper trøffelolje tilsatt, hever du smaken enda et par tre hakk.
Se video under oppskriften!
Trøffelketchup
Porsjoner 1 kg
Ingredienser
- 400 g tomatpure
- 400 g glukose
- 400 g destillert eddik
- 80 g sukker
- 30 g salt
- 0,8 g nellik pulver
- 2,4 g Xanthangummi
- 2 g MSG
- Noen dråper trøffelolje
Fremgangsmåte
- Ha tomatpuré, eddik, glukose, sukker, salt og nellik i en blender, og blend dette til du får en klar jevn masse.
- Mens blenderen kjører, strø i xantangummien og MSG.
- Drypp tilslutt i trøffelolje, til du får en god trøffelsmak på ketchupen.
- Hell over på sauseflaske og sett kjølig. (Holder seg 2 uker i kjøleskap.)