Ovnsstekt Perlehøne

Saftig ovnsstekt perlehøne med sprøtt skinn og mørt og nydelig kjøtt.

Denne fremgangsmåten fungerer på flere fugler, og ved bruk av damp holder man på saftigheten samtidig som fuglen blir mør og god. Stek for eksempel hel kylling på denne måten, og det slår aldri feil.

Servér gjerne med rosépeppersaus og røstipoteter.

Skriv ut

Prepping 5 minutes
Tilberedning 1 hour
Hviletid 15 minutes
Total tid 1 hour 20 minutes
Porsjoner 4

Ingredienser

  • 1 perlehøne
  • Rosmarin
  • Timian
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 150°C kombinert varmluft og damp.
  • Krydre fuglen lett med med ønsket krydder.
  • Stek fuglen én time helst på rist over en plate. Kjernetemperaturen skal være rundt 63-65 grader.
  • La fuglen hvile rundt 15-20 minutter på benken uten tildekking.

Tips!

Tips: Stek gjerne hel kylling med samme fremgangsmåte.