Gå tilbake
Skrive ut
Merknader
Mindre
Normal
Større
Skriv ut
Mørnet kylling / Stimlet kylling (Velveted Chicken)
Prepping
15
minutter
minutter
Marinering
20
minutter
minutter
Total tid
35
minutter
minutter
Porsjoner
4
porsjoner
Ingredienser
800
g
kylling
4 kyllingfileter, eller 4 lår skåret i tynne skiver
0,5
ts
natron
Om du benytter lårkjøtt
2
ss
maizena
1
eggehvite
valgfritt, gir ekstra silkemyk tekstur
2
ss
lys soyasaus
halveres om retten også har soya
2
ts
matolje
0,5
ts
salt
1
ts
sukker
0,5
ts
hvit pepper
Fremgangsmåte
Forbered kyllingen: Skjær kyllingen i tynne skiver eller strimler.
Start med å røre oppskåret kylling i vann for å løsne opp muskelfibrene og fjerne eventuelle urenheter. Sil og la renne godt av seg.
(Kun for lårkjøtt): Bland natron med vann, tilsett kyllingen og rør godt. La trekke i 15–20 minutter. Skyll deretter kyllingen i kaldt vann og sil av.
Marinering: Tilsett soyasaus, olje, salt, sukker, hvit pepper og eventuelt eggehvite. Bland godt.
Maizena-belegg: Dryss over maizena og rør til kyllingen er jevnt dekket. La trekke i minst 20 minutter (eller opptil 12 timer i kjøleskap).
Lettkoking (poaching): Kok opp vann til rett under kokepunktet (små bobler, ikke fosskoking).
Tilsett kyllingen og rør forsiktig.
La trekke i 45 sekunder – 1 minutt, til kjøttet er ugjennomsiktig.
Sil av umiddelbart.
Klar for wok! Ha den ferdig silkemyke kyllingen rett i wok eller stir-fry-retter.
Tips!
Brystfilet trenger ikke natron, mens lårkjøtt blir enda mørere med litt natron.
Hvis du vil ha mer smak, kan du bruke ½ ss mørk soyasaus + 1 ss lys soyasaus i stedet for bare lys.
Kyllingen kan fryses etter poaching, slik at den er klar til raske måltider.