Ovnsstekt lammeribbe av dielam. Server gjerne med maiskrem, poteter og en god saus.
Lammeribbe
Porsjoner 4
Ingredienser
- 4 kg lammeribbe 2 hele sider
- 1 ss rosmarin
- 1 ss timian
- salt & pepper
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 175°C (gjerne varmluft)
- Rut opp svoren på lammesidene
- Gni inn lammesidene med krydderet.
- Stek i ovn på 175°C i 1,5 timer.
- Sett opp temperaturen til 225°C.
- Når ovnen når temperaturen, stek videre i 30 minutter.
- Ta ut lammeribben og la hvile i 15-20 minutter.
- Del opp lammeribben mellom beina, og servér.
Stekes på 175°C 1,5 timer Svoren rutes før krydring Lammeside av dielam på ca. 2 kg Krydret med rosmarin, timian, salt og pepper. Oppskåret lammeribbe av dielam. La lammeribben hvile 10-15 minutter. Lammeribbe av dielam med fløtegratinerte poteter, rødvinssaus og maiskrem Stekes i ovn 175°C i 1,5 timer. Og deretter på 225°C i en halvtime for å få stekeskorpe og svor. Lammeribbe av dielam med fløtegratinerte poteter, rødvinssaus og maiskrem.