Ovnsstekt lammeribbe

Ovnsstekt lammeribbe av dielam. Server gjerne med maiskrem, poteter og en god saus.
Skriv ut

Lammeribbe

Prepping 10 minutter
Tilberedning 2 timer
Hviletid 15 minutter
Total tid 2 timer 25 minutter
Porsjoner 4

Ingredienser

  • 4 kg lammeribbe 2 hele sider
  • 1 ss rosmarin
  • 1 ss timian
  • salt & pepper

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 175°C (gjerne varmluft)
  • Rut opp svoren på lammesidene
  • Gni inn lammesidene med krydderet.
  • Stek i ovn på 175°C i 1,5 timer.
  • Sett opp temperaturen til 225°C.
  • Når ovnen når temperaturen, stek videre i 30 minutter.
  • Ta ut lammeribben og la hvile i 15-20 minutter.
  • Del opp lammeribben mellom beina, og servér.