Ekte god kremete og smaksrik mac’n’cheese. Kan serveres som en side dish til grillmat og barbecue, eller som en rett i seg selv.
Mac’n’cheese
Porsjoner 12 porsjoner (side dish)
Ingredienser
- 450 g Makaroni
- 120 g smør
- 70 g hvetemel
- 8 dl H-melk
- 4 dl fløte
- 340 gram revet medium cheddar
- 170 g revet gruyere/comté/beaufort sveitsisk ost
- 0,5 ss salt
- 0,5 ts pepper
- 0,5 ts sennepspulver
- 0,25 ts paprikapulver
- en klype revet muskatnøtt
- 1 ts worchestershire sauce
- Baconterninger til garnityr.
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 165 °C. (Kan også lages klar et par dager i forveien og bakes i ovn ved servering.)
- Kok opp godt saltet vann i en stor kjele. Kok makaronien ett minutt mindre enn angitt på pakken. Så den ikke blir overkokt ved tilberedning i ovnen.
- Sil av vannet i et dørslag og ha i litt olje for å hindre klumping.
- Mens pastaen koker, smelt smør på medium varme i en kjele.
- Bland inn melet og varm dette et minutts tid.
- Bland inn melk og fløte gradvis, og kok forsiktig opp mens du rører i blandingen. Ta kjelen av varmen.
- Bland i Worchestershiresaus, og tilsett gruyere og halvparten av cheddar-osten. Rør til osten er fullsendig smeltet og blandet inn. Rør inn krydderne og tilsett den kokte makaronien. Bland godt sammen.
- Ha over i en ildfast form. Strø resten av den revne cheddaren over.
- Gratiner i ovn på 165 °C i ca. 15 minutter til osten har smeltet og sausen bobler.
- Server med stekte baconterninger over.
Tips!
Lag mac’n’cheese gjerne ferdig noen dager i forveien. Tilbered som angitt, men uten å sette i ovnen.
Dekk med plastfolie og avkjøl. Oppbevar i kjøleskap.
Før servering, ha den i romtemperatur minst en halvtime. Gratiner i ovnen 20-30 minutter på 165°C til den er gjennomvarm og bobler.