Lammecarré

Perfekt tilberedt og saftig lammekjøtt som smeler på tungen. Lammecarré er renere kjøtt enn lår, og smaker himmelsk.

Når det er høst, er lam på moten som aldri før. Enten du er vant til lammelår i påsken, eller fårikål om høsten, vil en carré gi deg et nytt syn på lam. Renere og magrere kjøtt, og naturligvis avsluttet i stekepanne med urtesmør.

Skriv ut

Lammecarré

Porsjoner 4

Ingredienser

  • 2 lammesider carré
  • Salt og pepper
  • Finhakket rosmarin eller provencekrydder

Urtesmør

  • 2 ss smør
  • 1 presset hvitløksfedd
  • 1/2 ts løkpulver
  • 1 ts finhakket rosmarin
  • 1 ts finhakketgressløk
  • 1 ts finhakket mynte
  • 1 ts revet parmesan

Fremgangsmåte

  • Varm opp sous-videbadet til 56,5°C
  • Krydre begge sider av lammecarréen godt med salt, pepper og rosmarin.
  • Vakuumér hver carré i egen pose
  • Tilbered lammet i mellom 2 og 4 timer.

Til slutt

  • Når lammet nærmer seg ferdig, smelter du smøret og blander inn ingrediensene til urtesmør.
  • Når du er klar til å servere, ta ut lammet av posene. Tørk det av med et tørkepapir og pensle med urtesmør.
  • Brun lammet raskt i en varm stekepanne med kjøttsiden ned. Kan også gjøres i ovn i tre minutter med kjøttsiden opp.
  • Skjær sadelen i skiver og servér.