Pasta

Pasta er enkelt og godt. Hemmeligheten ligger i å elte mye og lenge til deigen blir fast og fin. Så hvile.

En pastamaskin er absolutt å foretrekke når du skal lage din egen pasta, men med en kjevle og tålmodighet er du langt på vei til egen spaghetti eller lasagne.

 

Skriv ut

Pasta

Ingredienser

  • 200 g hvetemel
  • ½ ts salt
  • 2 stk egg
  • ½ ts olje

Fremgangsmåte

  • Sikt melet i en liten haug på benken.
  • Lag en fordypning og ha i salt, egg og olje.
  • Bland alt sammen med hendene eller en gaffel.
  • Når alt begynner å samles, kna deigen i fem minutter.
  • Blir deigen for klissete ha på litt mel. Men ikke for mye. Når du knar deigen vil den blir fastere etter hvert.
  • Kna til deigen er myk og smidig og blank.
  • Sett deigen i kjøleskap i 20 minutter.
  • Kjør deigen gjennom en pastamaskin. Start på den største tykkelsen og kjør to ganger på hvert hakk til du får ønsket tykkelse.
  • Lager du lasagneplater, kan du benytte dem rett i lasagnen.
  • Om du lager spaghetti eller andre pastaretter som må kokes, koker du den i fosskokende vann i 4-5 minutter.