Pasta er enkelt og godt. Hemmeligheten ligger i å elte mye og lenge til deigen blir fast og fin. Så hvile.
En pastamaskin er absolutt å foretrekke når du skal lage din egen pasta, men med en kjevle og tålmodighet er du langt på vei til egen spaghetti eller lasagne.
Pasta
Ingredienser
- 200 g hvetemel
- ½ ts salt
- 2 stk egg
- ½ ts olje
Fremgangsmåte
- Sikt melet i en liten haug på benken.
- Lag en fordypning og ha i salt, egg og olje.
- Bland alt sammen med hendene eller en gaffel.
- Når alt begynner å samles, kna deigen i fem minutter.
- Blir deigen for klissete ha på litt mel. Men ikke for mye. Når du knar deigen vil den blir fastere etter hvert.
- Kna til deigen er myk og smidig og blank.
- Sett deigen i kjøleskap i 20 minutter.
- Kjør deigen gjennom en pastamaskin. Start på den største tykkelsen og kjør to ganger på hvert hakk til du får ønsket tykkelse.
- Lager du lasagneplater, kan du benytte dem rett i lasagnen.
- Om du lager spaghetti eller andre pastaretter som må kokes, koker du den i fosskokende vann i 4-5 minutter.