Kylling i karrisaus

En god karrisaus som passer nydelig til kylling, kalkun, scampi eller fersk fisk. Rask, enkel, smakfull og med få ingredienser.

Enkel og smakfull gryterett med få ingredienser som lages på under en halvtime. Server med ris.

Skriv ut

Kylling i karrisaus

Prepping 7 minutter
Tilberedning 3 minutter
Godgjøre seg 15 minutter
Total tid 25 minutter
Porsjoner 6 porsjoner

Ingredienser

  • 2 kyllinger
  • 6 ss smør 100 g
  • 4 buljong 40 g
  • 5 ts karri 10 g minst
  • 6 ss mel 66 g
  • 2 l vann
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Smelt smør og ha i karri så den blir mørk gul og tilsett buljong/fond. (Buljongen kan også blandes ut i kokende vann som tilsettes etter melet.)
    6 ss smør, 5 ts karri, 4 buljong
  • Ha i litt og litt mel. Rør godt inn så det blir tørt. Men ikke klumpete.
    6 ss mel
  • Få opp varmen. Ha i litt og litt vann. Rør inn så det ikke klumper.
    2 l vann
  • La sausen koke i 3 minutter.
  • Ha i kylling i biter og la den varme og godgjøre seg.
    2 kyllinger
  • Smak til først etter at dette er ferdig.
    Salt og pepper

Tips!

Server gjerne med kylling og ris. Passer goså nydelig til kalkun, scampi eller fersk fisk.