En utrolig fløtesaus som passer perfekt til lam. Husk å steke lammet slik Tor i Flying Culinary Circus anbefaler.
Denne enkle fløtesausen smaker godt til den unge hippe sauen du nettopp har tilberedt i stekeovnen.
Fløtesaus
Ingredienser
- 2 sjalottløk
- 4 dl hvitvin
- 6 dl lammekraft
- 4 dl kremfløte
- 100 g smør
- Fersk
- - timian
- - rosmarin
- - estragon
- 1 ss crème fraiche
Fremgangsmåte
- Ha litt smør i en kasserolle og fres finhakket sjalottløk lett på høy varme.
- Hell i hvitvinen og reduser til en tredjedel.
- Tilsett lammekraft og fløte, og kok videre til det er redusert til halvparten.
- Sil sausen
- Montér sausen rett før servering ved å piske inn urtesmøret og tilsette en spiseskje crème fraiche.
Tips!
Ikke tid eller lyst til å koke din egen kraft, og din lokale butikk har ikke egen kraft på lager?
Kjøp redusert kraft og bland den ut i like mye vann som redusert kraft. Du kan også bruke buljongterning. Bland ut en terning til 0,75l vann.