Grønnsakssalat i sennepskrem

En knasende frisk grønnsakssalat med en mild og god sennepskrem. Hever middagen, men er likevel skremmende enkel å tilberede.

Hemmeligheten bak friske sprø og gode grønnsaker er å forvelle dem. Det vil si, ha dem i fosskokende vann veldig kort. Akkurat nok til å tilberede dem, men ikke lenge nok til å gjennomkoke dem og gjøre dem vasne. Disse smaker nesten like godt kalde, og da har smakene satt seg enda mer.

 

Skriv ut

Grønnsakssalat i sennepskrem

Ingredienser

Grønnsaker

  • 1/2 blomkål
  • 150 g sukkererter
  • 1 bunt reddiker
  • 150 g aspargesbønner

Sennepskrem

  • 1 egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 dl nøytral matolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • Salt og pepper
  • 1/3 rødløk

Fremgangsmåte

Grønnsaker

  • Del blomkålen i 1cm tykke skiver og bryt i mindre biter. Kutt bønnene og sukkerertene i to.
  • Forvell grønnsakene i 30 sekunder i lettsaltet vann.
  • Ha grønnsakene raskt over i isvann for å bevare fargene. Ta dem ut av vannet etter få sekunder, før de blir helt avkjølt.
  • Legg på et brett og la dem kjøle seg ned litt.

Sennepskrem

  • Pisk egg og sennep luftig.
  • Spe inn oljen i en tynn stråle mens du visper til en jevn blanding.
  • Smak til med eddik, salt og pepper.
  • Tilsett til slutt finhakket rødløk.

Anretting

  • Bland sennepskremen inn i grønnsakene og bland med høvlede reddiker.
  • Servér varm eller lun.

Tips!

Bruk en stavmikser eller miksmaster for å få godt med luft inn i egget når du skal piske det med sennepen. Hemmeligheten her er å få en luftig og god sennepskrem!