God pizzaoppskrift om du får lyst på pizza samme dag. Heves i seks timer, og rekker å utvikle god luftig bunn.
Denne oppskriften inneholder litt mer gjær, for å få pizzaen ferdighevet på seks timer. Bruker du Caputo Nuvola vil du likevel får en veldig lett og luftig pizza.
For alle oppskrifter relatert til pizzaer trykk her.
Pizza med autolyse (6t)
Porsjoner 6
Ingredienser
- 931 g mel Caputo Nuvola
- 605 g vann kaldt
- 7,05 g gjær fersk
- 23 g salt
Fremgangsmåte
- Bland mel og vann. Hold igjen 30 g vann.
- La digen stå i 30 minutter. Dette er autloysen. Nå jobber melet og vannet sammen, så man kna elte kortere etterpå.
- Ha i halvparten av det resterende vannet og fersk gjæren. Og elt i fem minutter.
- Ha i resten av vannet og saltet. Elt videre i fem minutter til.
- La deigen hvile 30 minutter tildekket.
Heving
- Brett og strekk opp hele deigen til en ball og hev den i tre timer i romtemperatur på 19 grader. Gjerne i en hevekasse eller tildekket i en form etc.
- Del deigen i seks deler og stram opp til baller. Hev videre i tre timer til.
Steking
- Strekk ut deigen og stek pizzaer.
- På pizzastål/-stein: I midten av ovnen. Høyeste varme og ferdig varmet en times tid. Stekes i 4-6 minutter til kanten er blåst opp og gylden.
- I pizzaovn: Stekes på 550 grader i ca. ett minutt. Til kanten blåser seg opp og begynner å bli stekt, mens fyllet og sausen bobler.
Nuvola. Deig hevet seks timer. Tre timer i bulk, og deretter strammet opp i emner og hevet ytterligere tre timer. Deig hevet i seks timer. Caputo cuoco (t.v.) Caputo Nuvola (t.h.) CAputo Nuvola, deigen hevet i 6 timer Caputo cuoco, deigen hevet i 6 timer Mer kompakt og deigete med Dallari-mel Caputo Nuvola gir desidert luftigst og best pizza Caputo Nuvola gir desidert luftigst og best pizza Mer kompakt og deigete følelse med meltypen Dallari Luftigere skorpe på pizzaen med melet Caputo Nuvola Deiger satt til heving i hevekasser med forskjellige meltyper. Pizza stekt i pizzaovn Test på gjenoppvarming av pizza. Varmes i stekeovn på varmluft 180 grader kald ovn. ferdig stekt med fyll.