400gmørbradytrefilet eller indrefilet, skåret i tynne skiver mot fibrene
0,5tsnatronse kommentar nedenfor
4–6 ss vann
4ssmaizena
Krydderblanding:
2tskyllingbuljongpulver
0,5tsmørk soyasaus
2tsMSG – valgfritt
1tssalt
1tssukker
1tshvit pepper
2ssmatolje
2tssesamolje
2tsrisvin eller tørr sherry
Fremgangsmåte
Skjær biffen i tynne strimler mot fribrene. Og legg dem i en stor bolle.
Tilsett natron og vann, og rør godt slik at det fordeles jevnt.
Tilsett maizena og bland til biffen har absorbert all væske.
Krydre biffen med kyllingbuljong, soyasaus, salt, sukker, MSG (valgfritt), sesamolje og risvin.
Dekk til og la hvile over natten (eller minst 1 time).
Alternativt kan biffen fryses i opptil én måned.
Tips!
Natron brukes her for å mørne kjøttet, men for mye kan gi en metallisk smak. ½ ts til 400 g kjøtt er en standard mengde i mange oppskrifter, men dersom du ganger opp oppskriften (f.eks. til 800 g eller 1,2 kg), anbefales det å ikke doble eller tredoble natron direkte.En tommelfingerregel er: