Hvetetortilla

Rykende ferske hvetetortillas setter en ekstra spiss på tacokvelden.

Det er enkelt og raskt å lage egne tortillas. Har du ikke steketakke, kan du steke dem i en varm stekepanne. Bruk helst en jernpanne som tåler høy varme

Når du knar eller elter deigen vil glutenet i melet gjøre deigen mer og mer elastisk. Dermed vil tortillaene krympe etter at du har kjevlet dem ut. Dette kan du begrense om du følger tipsene under:

  • La deigen hvile 15 minutter lenger før du deler den opp.
  • Hvil deigen etter oppdeling
  • Hvil deigen etter at du har kjevlet ut tortillane, og kjevle dem på nytt rett før steking
Skriv ut

Hvetetortilla

Porsjoner 15

Ingredienser

  • 4 ½ dl siktet hvetemel
  • ½ ts salt
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 60 g mykt smør
  • 2 dl lunkent vann

Fremgangsmåte

  • Bland 4 dl av melet med salt og bakepulver. Smuldre inn smøret, og ha i vannet.
  • Kna deigen i rundt fem minutter. Er den for løs, ha i litt mer mel. Deigen skal være omtrent som plastelina.
  • La deigen hvile i 20 minutter i romtemperatur.
  • Ha litt mel på bordet og del deigen i 12-15 like store deler.
  • Kjevle ut delene til rundinger ca. 15-20 cm store og la tortillane hvile litt.
  • Kjevle tortillane ut på nytt.
  • Stek tortillane på medium/høy varme i ca. 1 ½ minutt på hver side.
  • Oppbevar dem i et fuktig kjøkkenhåndkle frem til servering.
  • Om det er over en time til, legg dem i en tett plastpose.
  • Kan eventuelt varmes litt i mikrobølgeovn før servering.