Hamburgerbrød (Briochebuns)

Gode, ferske, myke og saftige hamburgerbrød. Følger du oppskriften slavisk kan det ikke gå galt, og du imponerer nok en gang med hjemmelaget kvalitet.

Skal du lage hamburgerbrød, er det ingen ting som slår myke og saftige briochebrød. Når du lager hjemmelagde hamburgere er det viktig at du har burgerbrød som takler de saftige burgeren uten å bli soggy eller å gå i oppløsning.

Skriv ut

Hamburgerbrød (Briochebuns)

Prepping 1 time 30 minutter
Tilberedning 15 minutter
Total tid 1 time 45 minutter
Porsjoner 8

Ingredienser

  • 2 dl vann
  • 3 ss melk
  • 2 ss sukker
  • 50 g fersk gjær
  • 500 g hvetemel
  • 75 g mykt smør
  • 1,5 ts salt
  • 1 egg
  • Eggespray/egg til pensling
  • Sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Bland lunkent vann og melk, med sukker og gjær, og sett til side i 5 minutter.
  • I en bakebolle blander du hvetemel, smør og salt.
  • Tilsett melkeblandingen og et pisket egg, og elt det hele i ti minutter på lav hastighet.
  • Sett den løse deigen til heving under plastfilm, og hev til dobbel størrelse. (Ikke tilsett mer mel selv om du synes deigen er for løs!). Har du en stekeovn med hevefunksjon, kan du sette den på 30-40 °C.
  • Når deigen har hevet har du den ut på en lett melet kjøkkenbenk.
  • Del deigen i 8, og rull boller som du legger på et stekebrett.
  • La deigen hvile i 15 minutter.
  • Klem bollene litt ned så det blir hamburgerbrød, og ikke boller.
  • Hev hamburgerbrødene i ca. 15 minutter ved 35°C.
  • Spray på eggespray, eller pensle med egg og strø sesamfrø over.
  • Stekes på 200 °C i ca 15 minutter.
  • Avkjøl på rist. 

Tips!

Det er viktig at ikke melkeblandingen din blir for varm, da dreper du gjæren, og den gidder ikke hjelpe deg å få en luftig bakst. La også deigen få hvilke mellom hver gang du deler og elter den. Da blir den straks meget mer medgjørlig.