Sjømatkanapeer med en deilig blanding av timianmarinert kongekrabbe og en frisk eple- og fennikkelyoughurt.
En uslåelig komboinasjon av dielig timianmarinert kongekrabbe og en frisk eple- og fennikkelyoughurt.
Timianmarinert kongekrabbe
Ingredienser
- 12 crostini
- 3 kongekrabbebein
Marinade
- 3 ss friske timianblader
- 1 fedd hvitløk
- 1 dl rapsolje
Eple- og fennikelyoghurt
- 1/2 fennikel
- 1 grønt eple
- 3 dl matyoghurt naturell
- Sitronsaft
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Ta det rå kjøttet ut av kongekrabbebeinene ved hjelp av en spiss kniv. (Prøv å få ut så hele stykker som mulig.)
- Legg dem på et bakepapir og del kjøttet i 12 like store stykker.
Marinade
- Bland ingrediensene, og kjør glatt med stavmikser.
- Smør marinaden på kongekrabbekjøttet og dryss over salt og pepper.
- Stek i ovn på 200°C i 8 minutter.
Eple- og fennikelyoghurt
- Skrell eplet og riv det grovt.
- Skjær fennikelen i små terninger.
- Kok fennikel i lettsaltet vann i ca. 2 minutter.
- Hell av kokevannet, og skyll fennikelen i kaldt vann til den er helt avkjølt.
- La den renne av på kjøkkenpapir, før du blander med eple og yoghurt.
- Smak til med sitronsaft og evt. salt og pepper.
Anretning
- Legg eple- og fennikelyoghurt på crostini med en bit kongekrabbe over.
- Pynt med et par timianblader.