Å grave din egen laks eller ørret er enkelt og veldig godt. Server gjerne som kanapé enten med eggerøre eller sennepssaus.
Gravlaks lager seg selv. Jobben gjør enzymene for deg når du slapper av. Har du ikke vakuumeringsmaskin, kan du legge laksen i lake i en bolle i minst seks timer.
Gravlaks
Ingredienser
- 1 laksefilet
- 150 g salt
- 150 g sukker
- 20 g svart pepper
- 1 potte frisk dill
Fremgangsmåte
- Bland sammen salt, sukker og pepper i en bolle.
- Legg halve blandingen i en vakuumpose
- Legg fileten i posen.
- Legg dill over fisken, og deretter resten av blandingen.
- Vakuumer og legg kjølig i 4-6 timer.
Alternativt
- Legg laksefileten i en form med kanter.
- Hell over salt- og sukkerblandingen.
- Strø over frisk dill og sett til marinering i kjøleskapet i fire til seks timer.