Denne milde sennepssausen passer overraskende godt til ribbe, eller andre svineretter.
Det er ikke noens stor tradisjon for varme fløtebaserte sennepssauser i Norge. Vi er mest vant til gravlakssauser, eller andre kaldrørte sennepssauser med rømme og liknende. Denne sausen med sin milde smak av sennep, brunt sukker og sjalottløk, bør du absolutt vurdere neste gang du skal lage svinefilet eller ribbe.
Sennepssaus
Porsjoner 4
Ingredienser
- 2 ss smør
- 2 sjalotteløk finhakket
- 1 dl hvitvin
- 2 dl fløte
- 3-4 ss creme fraishe
- 2 ts Dijon sennep
- 1-2 ss brunt sukker
- Salt etter smak
Fremgangsmåte
- Varm opp smør i en gryte.
- Ha i sjaløtteløk og surr et par minutter.
- Hell så i vinen og reduser til det halve.
- Ha deretter i fløten og kok inn i ca. 10 minutter.
- Tilsett til slutt creme fraishe og sennep og koker noen minutter til.
- Ha i ca. to spiseskjeer sukker.
- Smak til med salt.