Cookies med sjokoladebiter

Nydelige myke gode store cookies med sjokoladebiter og smak av karamell og vanlije.

Nydelige cookies med sjokoladebiter, vanilje og brunt sukker.

Skriv ut

Chocolate chip cookies

Prepping 1 time 30 minutter
Tilberedning 17 minutter
Hvile 5 timer
Total tid 6 timer 47 minutter
Porsjoner 16 kjeks

Ingredienser

  • 287 g smør romtemperert
  • 213 g sukker hvitt
  • 213 g brunt sukker mykt
  • 4,9 g natron
  • 5,4 g salt
  • 11,5 g vaniljeekstrakt flytende
  • 2 egg 100 gram
  • 360 g hvetemel
  • 46 g maizena ca. 3 spiseskjeer
  • 436 g sjokoladebiter 58% kakao

Fremgangsmåte

  • Bruk en kjøkkenmaskin/mikser med Visp sammen romtemperert smør og mykt brunt sukker og hvitt sukker til en luftig blanding.
  • Stopp mikseren etter rundt et minutt og skrap ned massen langs siden av bollen.
  • Tilsett natron, vaniljeekstrakt og salt og miks videre. Det er viktig at man får en jevn blanding i deigen, så miks deigen videre til alle ingrediensene er godt blandet inn.
  • Sett mikseren ned til middels hastighet tilsett eggene ett etter ett til de er godt blandet inn i deigen. Stopp mikseren, skrap ned deig langs sidene og i bunnen, og miks videre i et halvt minutt.
  • Sett hastigheten ned til lav hastighet og sikt inn mel, maizena og sjokoladebiter. Bland til alt er jevnt inkorporert i deigen, men ikke overmiks.
  • Ta av bollen fra mikseren og bruk en deigskrape til å blande det sammen. Bland med deigskrapen til du ikke ser noen spor etter de forskjellige ingrediensene, og alt er jevnt blandet.
  • Porsjoner ut cookiesene med en cookie-skje/iskremskje til hundregrams emner. Legg disse tett på en plate med bakepapir, og sett kjølig i minst to timer. Helst fire timer.
  • Når deigen har hvilt i kjøleskapet ta ut platen og sett på kjøkkenbenken en times tid.
  • Forvarm ovnen til 163 °C varmluft ( om du ikke har varmluft: 177 °C over-/undervarme).
  • Stek ett og ett brett med cookies midt i ovnen i 17 minutter.
  • Stek til kantene er gyldenbrune og midten fremdeles er myk. Du kan sjekke om cookisene er nok stekt ved å løfte kanten, hvis hele kanten følger med er de klare til å tas ut. Om den ikke holder seg sammen eller bare løfter der du holder, må de steke litt til.
  • Sett brettet på en rist og la hvile i ca 15 minutter. Cookiesene vil steke videre under denne prosessen.
  • Dryss evt. litt flaksalt over når du tar dem ut av ovnen, for enda bedre smak.

Tips!

Tip: For ekstra god smak, kan du drysse flaksalt over cookiesene når de kommer ut av ovnen.