Juleklassiker med et snev av kanel for virkelig god julestemning. Brente mandler er enkelt og godt.
Brente mandler er enkelt og godt. Og det viktigste er å riste mandlene i ovnen på forhånd, og deretter ha kanel i blandingen. Du trenger ikke bare lage disse til jul. og er du glad i lakris bør du prøve lakrismandler med sjokolade og lakrispulver.
Brente Mandler
Ingredienser
- 200 g mandler
- 200 g sukker
- 1 dl vann
- 1 ts kanel
Fremgangsmåte
Rist mandler
- Varm stekeovnen til 180 °C.
- Rist mandlene i 8-10 minutter i ovnen.
Brente mandler
- Varm opp vann, sukker og kanel i en gryte eller stekepanne på middels til høy varme under omrøring.
- Når en del av vannet har fordampet og det begynner å tykne har du i mandlene. Bland alt sammen godt underveis.
- Når blandingen har tyknet, heller du mandlene over på en stekeplate dekket med bakepapir. (Helt på slutten begynner sukkeret å tørke, da er det på tide å tømme massen ut.)
- Bruk to gafler og separér alle mandlene så de ikke fester seg i hverandre.