Bakt hvitløk gir en mild men likevel kraftig hvitløkssmak. Dette er toppingen til den Planet Hollywood-inspirerte friterte lasagnen.
Ingen vampyrer kommer til å oppholde seg i mils omkrets når du koker sammen denne milde, men veldig smakfulle hvitløkskremen. Bruk den som topping når du serverer din helt egne Planet Hollywoods LA Lasagna.
Kremet saus med bakt hvitløk
Ingredienser
- 4 hvitløk delt i to
- 2 ss hvitvin
- 4 dl fløte
- 1 ts salt
- 1/2 ts hvit pepper
- 1/2 ts revet muskatnøtt
- 5 ss revet parmesan
Fremgangsmåte
- Bak hvitløkene møre i ovnen på 200 grader i en halvtimes tid. Avkjøl.
- Klem ut hvitløken av skallet. Bruk gjerne en stavmikser for å få en jevn fin puré.
- Ha hvitløk, og hvitvin i en kasserolle og tilsett fløte.
- Kok opp og reduser til den tykner.
- Tilsett parmesan og muskatnøtt.
- Rør hele tiden til sausen er gjennomvarm og smak til med salt og pepper.