Nydelige smultringer med en god smak av kardemomme.
Smultringer
Porsjoner 100 stk
Ingredienser
- 5 egg
- 500 g sukker
- 2,5 dl kremfløte
- 7,5 dl kulturmelk
- 2 ts natron
- 2 ts kardemomme
- 1100 g mel
- Flott matfett/smult til stekingen
Fremgangsmåte
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
- Pisk fløten til krem for seg selv og vend inn i eggedosisen.
- Ha i melken.
- De tørre ingrediensene blandes og siktes i røren.
- Sett røren kaldt til dagen etter. Det er viktig at røren er myk, tykk og rennende, men ikke flytende. Størrelsen på egg, mengden melk etc. påvirker dette, så pass på at røren får rett konsistens.
Steking
- Smelt smulten i en gryte. Ut fra størrelsen på gryten trenger du 2-4 pakker smult. Varm opp smulten til ca 160 °C. Om du ikke har termometer, stikk skaftet av en tresleiv ned i smulten. Når det bobler rundt skaftet er det varmt nok. (6. Av 9 på en induksjonsplatetopp er et godt utgangspunkt.)
- Ha røren i smultringbakeren. Klem ned fjæren så det formes en ring av røre rundt/under. Slipp opp og la smultringer falle ned i gryten. De vil først synke, og deretter stige opp igjen. Fortsett, men ikke la smultringene berøre hverandre. Snu dem for en jevn og fin brunfarge.