Belgiske vafler

Gode knasende sprø og søte belgiske vafler, akkurat slik du får dem servert fra boder langs gaten.

Her er oppskriften på belgiske vafler slik du kjenner dem fra boder og julemarkeder. Dette er av typen Liege-vafler, som er en deig og derfor blir gode og sprø, i motsetning til Brüssel-vafler, som lages av en røre, og derfor blir myke og mer som en forvokst vanlig vaffel, bare ikke så god. Enkelt å lage, og veldig godt med is og lakrissaus på.

Skriv ut

Belgiske vafler

Ingredienser

  • 0,8 dl lunket vann
  • 1 1/2 ss sukker
  • 50 g fersk gjær (12 g tørrgjær)
  • 1/4 ts salt
  • 300 g hvetemel
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 3 egg
  • 230 g svalt smør
  • 240 g perlesukker

Fremgangsmåte

  • Bland gjær, vann, sukker og salt. Og la dette heve i 15 minutter.
    0,8 dl lunket vann, 1 1/2 ss sukker, 50 g fersk gjær, 1/4 ts salt
  • Ha mel i en bakebolle, lag et hull i midten. Hell over gjærblandingen. Kna eller elt deigen med eltekrok på lav hastighet.
    300 g hvetemel
  • Ha i ett og ett egg mens du fortsatt elter på lav hastighet.
    3 egg
  • Tiulsett vaniljeekstrakten.
    2 ts vaniljeekstrakt
  • Kutt smøret i terninger. Sett opp hastigheten til medium og ha i smøret litt og litt. La maskinen gå til alt smøret er integrert.
    230 g svalt smør
  • La deigen hvile til den har doblet i størrelse.
  • Sett i gang maskinen på lav hastighet, og ha i perlesukker. Bland til integrert, og stopp.
    240 g perlesukker
  • Stek i belgisk vaffeljern. Bruk en stor cookies-/isskje eller mål opp 3 spiseskjeer pr. vaffel. Stek i 3-5 minutter til de er gylne.