Røkelakstartar

Frisk og god røkelakstartar. Kan brukes både i kanapéer eller til en forrett.

Denne kanapéen er inspirert av Hans og Tor i Flying Culinary Cirkus. De hadde sin versjon av dette da de serverte i 30-årsdagen min. Toppet med rogn, er det en god blanding av rømme, rødløk, laks og gressløk. Enkelt, men utrolig godt. Oppskriften under gir ca 40-50 kanapéer.

Skriv ut

Røkelakstartar

Prepping 10 minutter
Total tid 10 minutter

Ingredienser

  • 100 g røkelaks
  • 100 g rødløk
  • 2 ss Seterrømme
  • ca. 1 ss fersk gressløk
  • Rogn
  • Noen dråper sitron
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Finhakk gressløken, rødløken og fisken.
  • Bland fisk, rødløk, gressløk og seterrømme i en bolle.
  • Tilsett noen dråper sitron for syre.
  • Avslutt med litt salt og pepper.
  • Kan med fordel stå en stund i kjøleskap så smakene får satt seg.
  • Anrett på crostini og topp med rogn.

Tips!

Vil du gjøre det til en forret? Ha litt mer fisk, og større biter og servér med garnityr.