Frisk og god røkelakstartar. Kan brukes både i kanapéer eller til en forrett.
Denne kanapéen er inspirert av Hans og Tor i Flying Culinary Cirkus. De hadde sin versjon av dette da de serverte i 30-årsdagen min. Toppet med rogn, er det en god blanding av rømme, rødløk, laks og gressløk. Enkelt, men utrolig godt. Oppskriften under gir ca 40-50 kanapéer.
Røkelakstartar
Ingredienser
- 100 g røkelaks
- 100 g rødløk
- 2 ss Seterrømme
- ca. 1 ss fersk gressløk
- Rogn
- Noen dråper sitron
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Finhakk gressløken, rødløken og fisken.
- Bland fisk, rødløk, gressløk og seterrømme i en bolle.
- Tilsett noen dråper sitron for syre.
- Avslutt med litt salt og pepper.
- Kan med fordel stå en stund i kjøleskap så smakene får satt seg.
- Anrett på crostini og topp med rogn.
Tips!
Vil du gjøre det til en forret? Ha litt mer fisk, og større biter og servér med garnityr.