Alle steder det passer med smør på maten, passer det med hovmestersmør. Urtesmaken gir en ekstra liten piff til retten, enten det er på kuvertbrød, bakt potet eller oppå nystekt biff.
Har du lurt på hva de har i smøret når du er på restaurant? Hva slags krydder og urter som er benyttet, som gjør at det hele smaker så mye bedre? Svaret heter hovmestersmør. Det går fort å blande sammen, og gir en ekstra liten piff til maten du serverer. Hemmeligheten er blandingen av urter og syre (sitronsaft).
Hovmestersmør
Ingredienser
- 200 g smør
- 1 ts tørket rosmarin
- 1 ts tørket estragon
- 1 ts persille
- 2 ts revet sitronskall
- 2 ss sitronsaft
- pepper
Fremgangsmåte
- Bland romtemperert smør med alle krydderne.
- Legg smøret i plastfolie og rull det sammen til en pølse.
- Sett i kjøleskap.
- Skjær skiver og bruk det på fisk, grønnsaker, biff, kylling eller mais, poteter, brød eller hva du måtte ønske.