Kyllingrullade er godt som tilbehør til suppe, eller som en liten rett i seg selv.
En kyllingrullade, gir en god krydder og soppsmak til det milde kjøttet. Server den som tilbehør til suppe eller med tilbehør som en liten forrett.
Kyllingrullade
Ingredienser
- 1 kyllingbryst av perlehøne med skinn
- Aromasopp
- Østerssopp
- Pistasjnøtter
- Kjørvel
- Sjalottløk
- Hvitløk
- Purre
Fremgangsmåte
- Varm sous vide eller en gryte med vann til 62°C.
- Snitt kyllingbrystet langs den ene langsiden og brett ut. (Butterfly chicken).
- Legg gjerne brystet utbrettet mellom plastfolie og slå det jevnt flatt over hele. Dette gjør prosessen videre enklere.
- Stek skivet aromasopp og østerssopp gylne i stekepannen til du har fått ut vannet.
- Kjør i blender eller finhakk og tilsett hakkede pistasjnøtter, kjørvel, sjalottløk og hvitløk.
- Smak til med salt og pepper.
- Smør blandingen på innsiden av kyllingen. Pass på å ikke få for mye. La det være en kant av kylling ren som 'limes' sammen.
- Rull stramt sammen, og pass på å få skinnet på utsiden.
- Pakk inn i plastfilm og stram godt for å få en jevn og glatt form på pølsen. Pass på at endene og alt pakkes godt sammen og legg rett i sous vide.
- Trekkes i en halvtime.
- Stekes så crispy på utsiden, i en stekepanne. Her kan det være lurt å binde den sammen så den ikke åpner seg når skinnet stekes og trekker seg sammen.
- Dersom den lages ferdig på forhånd kan den lunes i ovnen på 60-70°C.
Tips!
For å få en grillet smak på rulladen, brenn en purre i ovnen på 300°C til den er helt sort. Kjør til sort pulver i en blender og rull rulladen i dette rett før du bruner den i panne.
Faller rulladen fra hverandre? Bruk kjøttlim! Transglutaminase er utvunnet protein som gjør at blod koagulerer. Dette vil sikre at kjøttet sitter som om det var et helt stykke hele veien!