Vafler

Sprø og luftige vafler slik du aldri har smakt dem før. Basert på sjømannskirkens velkjente vafler.

Neste gang du klasker sammen en vaffeloppskrift bør du ha disse luftige, sprø og velsmakende vaflene i bakhodet. Røren tilsettes kullsyre og sprøytes rett i vaffeljernet med en spumaflaske.

 

Skriv ut

Vafler

Prepping 40 minutter
Tilberedning 30 minutter
Total tid 1 time 10 minutter
Porsjoner 15

Ingredienser

  • 2 egg
  • 2 dl skummet kulturmelk
  • 1 1/ 2 dl H-melk
  • 70 g sukker
  • 1 dl vann
  • 360 g siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/3 ts kardemomme
  • 120 g smeltet smør
  • 2 CO2-patroner

Fremgangsmåte

  • Ha eggene i en bolle.
  • Tilsett skummet kulturmelk og melk.
  • Sikt inn melet. Ha i resten av ingrediensene og bland godt.
  • Ha blandingen i en spumaflaske (1 liter) og tilsett to gasspatroner.
  • Rist flasken godt og la den stå en haltime i kjøleskapet.
  • Sprøyt røra rett i et smurt vaffeljern og stek vaflene til de er gyldne og sprø.

Tips!

Har du ikke Spumaflaske? Du kan fremdeles lage luftige vafler. For å hjelpe natronet og kulturmelken, bytt ut vannet med Farris. Om du i tillegg pisker eggehvitene stive for seg selv og vender dem inn i røra, er du godt på vei likevel.