Lykkekaker

Prøv deg på disse deilige lykkekakene. Slik Flying Culinary Circus ville gjort det.
Skriv ut

Lykkekaker

Ingredienser

  • 2 store eggehviter
  • 3 ss olje
  • 8 ss hvetemel
  • ts maisstivelse
  • ¼ ts salt
  • 8 ss sukker
  • 3 ts vann
  • Evt. Konditorfarge

Fremgangsmåte

  • Skriv lykkeønskningene på papirremser som er ca 19cm lange og 2cm brede. Brett dem sammen. Legg en silikonmatte på et stekebrett. Visp eggehvitene lett med oljen, men ikke for stivt. Bland maisstivelse, hvetemel og sukker og sukker i en annen bolle og visp det inn i eggehvitene sammen med vannet til en fin røre. Røren skal ikke være rennende, men enkelt kunne dryppe fra en tresleiv. (Nå kan du tilsette konditorfarge for å sette farge på kakene hvis du vil.) Form sirkler (ca. 10cm i diameter) av røren på silikonmatten. Bak kakene i ovnen på 150°C til den ytterste kanten får en gyllen farge, ca 14-15 minutter.
  • Nå må du jobbe raskt. Legg lappen med lykkeønskningen midt på kaken. Ta kaken av papiret og brett den i to til en halvmåne. Legg så halvmånen over på kanten av en kopp med åpningen opp og «knekk» den over kanten på midten. Bøy kaken ned på sidene slik at den får riktig form og legg den over i en muffinsform eller liknende til avkjøling for å unngå at den bøyer seg tilbake. Når den stivner, blir den hard og sprø. Skulle du ikke rekke å bøye alle kakene før de stivner, kan du varme dem lett opp i ovnen igjen og starte på nytt.