Purreaske

Få litt grillsmak på maten, uten å grille den. Med purreaske og kartamellisert løk, får du en mild og god grillet smak, uansett tilberedningsmetode.

 

Skriv ut

Purreaske

Prepping 20 minutter
Total tid 20 minutter
Porsjoner 5

Ingredienser

  • 1 purre
  • 1 løk
  • 2 ss sukker
  • Litt olivenolje
  • Salt
  • Noen dråper trøffelolje
  • 1-2 ss gressløk

Fremgangsmåte

  • Ta av de grønne bladene på purren og grill dem i ovnen på 300℃ til de er helt sorte.
  • Skjær løken i skiver og stek den hardt i stekepanne.
  • Ta løken av varmen.
  • Bland inn sukker, salt, olivenolje
  • Ha i purreaske til du får en god grillsmak på løken.
  • Tilsett gressløk for farge og litt trøffelolje.
  • Server på grillspyd, entrecôte eller annet kjøtt for en god grillsmak.

Tips!

En genial måte å tilføre litt grillsmak. Pass bare på at du ikke bruker for mye av den forkullede purren. Det holder med litt til den smaker grillet, ikke askebeger.