Ovnstørkede tomater

Lag din egne variant av soltørkede tomater i stekeovnen din!

Om det er sommer, sol og søndag eller ikke, så er det langt bedre å lage sine egne soltørkede tomater. Med mindre du bor i Spania, har vi her en langt mer oppnåelig oppskrift for de fleste.

 

Skriv ut

Ovnstørkede tomater

Ingredienser
Tilberedning 1 time
Total tid 1 time

Ingredienser

  • Tomater gjerne plommetomater
  • Salt og Pepper
  • Balsamico
  • Oregano

Fremgangsmåte

  • Del tomatene i like store biter.
  • Legg dem med skinnsiden ned i en ildfast form.
  • Ha godt med salt og pepper på. Krydre eventuelt med andre smakstilsetninger.
  • Sett ovnen på 200 grader og stek dem i 1 time. Hvis tomatene er større bør du la dem stå lenger. Ta tomatene ut og la dem kjøles ned før du bruker dem.
  • Oppbevar tomatene på et glass med nøytral olje eller en olje med god smak. Holdbarhet i ca. 1-2 uker.