Hemmeligheten som løfter denne forretten er et lite hint av sennep, reddiker og rugbrødtoast.
Laksetartar med pepperrotkrem, agurknoisette og rugbrødcrostini
Ingredienser
- 280 g laksefilet
- 120 g rødløk
- 35 g kapers
- 1,5 ss gressløk
- 1 ss dijonsennep
- 6 ss olivenolje
- Reddiker
- Limezest
- Ørretrogn
- Sprø toast/rugbrød
Fremgangsmåte
- Kutt laksen i små terninger ca. 0,5 cm
- Finhakk rødløk og gressløk.
- Skjær reddiker i tynne strimler.
- Bland laks, løk, gressløk, kapers, sennep og olivenolje rett før servering.
- Smak til med salt, pepper og sitron.
- Form tartaren i posjonsbiter som firkant eller sylinder og legg dette på sprø toast av rugbrød.
- Pynt med reddik, og ørretrogn på toppen. Og agurknoisette ved siden av.
- Legg en quenelle av pepperrotkrem ved siden av.
- Dryss til slutt litt limezest over.
Tips!
Ingrediensene til denne forretten kan du kutte opp på forhånd, og blande sammen rett før servering. Rugbrødcrostini lager du ved å skjære en halv cm tykke skiver av rugbrød. dynke dem godt i olje på begge sider, krydre med flaksalt og hakket chili, og steke på 220 grader i ca 10 minutter. La disse avkjøle seg og bli sprø før servering.