Laksetartar med pepperrotkrem, agurknoisette og rugbrødcrostini

Hemmeligheten som løfter denne forretten er et lite hint av sennep, reddiker og rugbrødtoast.

Skriv ut

Laksetartar med pepperrotkrem, agurknoisette og rugbrødcrostini

Ingredienser

  • 280 g laksefilet
  • 120 g rødløk
  • 35 g kapers
  • 1,5 ss gressløk
  • 1 ss dijonsennep
  • 6 ss olivenolje
  • Reddiker
  • Limezest
  • Ørretrogn
  • Sprø toast/rugbrød

Fremgangsmåte

  • Kutt laksen i små terninger ca. 0,5 cm
  • Finhakk rødløk og gressløk.
  • Skjær reddiker i tynne strimler.
  • Bland laks, løk, gressløk, kapers, sennep og olivenolje rett før servering.
  • Smak til med salt, pepper og sitron.
  • Form tartaren i posjonsbiter som firkant eller sylinder og legg dette på sprø toast av rugbrød.
  • Pynt med reddik, og ørretrogn på toppen. Og agurknoisette ved siden av.
  • Legg en quenelle av pepperrotkrem ved siden av.
  • Dryss til slutt litt limezest over.

Tips!

Ingrediensene til denne forretten kan du kutte opp på forhånd, og blande sammen rett før servering. Rugbrødcrostini lager du ved å skjære en halv cm tykke skiver av rugbrød. dynke dem godt i olje på begge sider, krydre med flaksalt og hakket chili, og steke på 220 grader i ca 10 minutter. La disse avkjøle seg og bli sprø før servering.