Julesaus

En god smakfull variant av julesausen med innkokt kraft, rødvin og fløte.

Saus som passer perfekt til ribbe, skinkestek og annen god og fet julemat.

Skriv ut

Ribbesaus

Deilig klassisk saus til julemat8
Prepping 10 minutter
Tilberedning 20 minutter
Porsjoner 8 porsjoner

Ingredienser

  • 2 dl rødvin
  • 5 ss klarnet smør
  • 5 ss hvetemel
  • 5 dl kraft
  • 4 dl fløte
  • 1 ss ripsgelé
  • sukkerkulør
  • salt/pepper

Fremgangsmåte

  • Kok inn rødvinen til det halve eller mindre.
    2 dl rødvin
  • Sil av kraften og kok den opp. Fjern fettlaget/skummet på toppen med en øse. Reduser kraften.
    5 dl kraft
  • Smelt smør og hell av så ikke fettstoffene blir, med om du ikke har ferdig klarnet smør.
    5 ss klarnet smør
  • Ha smeltet smør i en kjele og visp inn melet. La dette koke litt til det lukter nybakte småkaker.
    5 ss klarnet smør, 5 ss hvetemel
  • Ha i litt og litt kraft og bland inn mellom hver gang. Når det er stabilt kan du helle i resten mens du visper.
    5 dl kraft
  • Ha i rødvinen og fløte.
    2 dl rødvin, 4 dl fløte
  • Kok sausen i 10 minutter under omrøring.
  • Tilsett ripsgelé og deretter sukkerkulør for å gjøre sausen mørkere. Husk at sausen møkrner ytterligere av seg selv.
    1 ss ripsgelé, sukkerkulør
  • Smak til med salt og pepper
    salt/pepper