Portvinssaus

Portvinssaus

Portvinssaus passer til ribbe, kalkun og andre milde kjøttyper.

Det er farlig å tulle for mye med tradisjoner, men å bytte ut ribbefett kokt med fløte med en portvinssaus, slipper du sannsynligvis unna med. Og når gjestene først har smakt denne, er det kun sennepssausen som kan få dem til å spise noe annet.

Skriv ut

Portvinssaus

Porsjoner 4

Ingredienser

  • 2 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • ca. 6 stilker frisk timian
  • 3 dl portvin eller madeira
  • 7 dl kalvekraft kyllingkraft eller buljong
  • 2 ss konsentrert kalvefond på flaske
  • 100 g romtemperert smør
  • salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Fres hakket løk blank i smør.
  • Ha i timian, hell på portvin/madeira og kok inn til det tykner.
  • Tilsett kraft og fond og kok inn til det halve. Sil.
  • Pisk inn smøret i to-tre omganger rett før servering.
  • Smak eventuelt til med mer kalvefond. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt.