Syrlig, friskt og oppleves ikke fullt så tungt som vanlig majones. Men ta ikke feil. Dette er ekte majones.
Appelsinmajones tilfører litt syre og friskhet til majonesen, og passer derfor veldig godt til laks, reker, kreps og annen sjømat.
Appelsinmajones
Ingredienser
- 1 egg
- 2 eggeplommer
- 1 ts salt
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts god sennep
- 2 dl nøytral olje
- 1 dl olivenolje
- Pepper etter smak
Tilsettes til slutt
- 3 ss ferskraspet appelsinskall
- 3 ss appelsinsaft
- 2 ss ferskraspet pepperrot
Fremgangsmåte
- Ha ingrediensene bortsett fra olje i et litermål eller halvlitermål.
- Sett stavmikseren i bunnen og kjør på full guffe i tre fire sekunder.
- Hell på litt olje. Hev stavmikseren sakte, og pass på å blande ingrediensene godt på vei oppover.
- Hell over mer til du får ønsket konsistens.
- Avslutt med å kjøre den opp og ned noen ganger så alt blandes.
- Pepre etter smak.
Når majonesen er ferdig:
- Tilsett deretter appelsinskall, -saft og pepperrot. (For å få mer appelsinsmak, ha i mer saft og skall.)