KFC Fried Chicken

Vår egen vri på KFCs originale oppskrift på fritert kylling. God sprøstekt kylling med smak av mange krydder.

Dette er en variant av den originale oppskriften på KFCs 11 herbs and spices oppskrift som stod på trykk i Chicago Tribune i 2018. Man velger selv om man vil dyppe kyllingbitene i vann og rett i krydder-mel-mix, eller som oss: Dyppes i røre av egg, mel og club soda, og deretter i mel-kryddermix rett før fritering.

Personling foretrekker vi kjøttet fra lårstykker på beinet, for ekstra saftig og godt. Men både lårklubber og brystfileter blir veldig godt.

Skriv ut

KFC – Fritert kylling

Prepping 15 minutter
Tilberedning 40 minutter
Hvile 3 minutter
Total tid 58 minutter
Porsjoner 2 kyllinger

Ingredienser

Kryddermix

  • 250 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1,5 ts timian
  • 1,5 ts basilikum
  • 4 ss paprika
  • 1 ts oregano
  • 1 ss sellerisalt
  • 2 ss hvitløkssalt
  • 1 ss sort pepper
  • 1 ss sennepspulver
  • 3 ss hvit pepper
  • 1 ss ingefær
  • 1,5 ss MSG

Friteringsrøre

  • 3 egg
  • 3 dl club soda
  • 130 g mel
  • 0,5 ss salt
  • Olje til fritering

Fremgangsmåte

  • Bland alle krydderne til kryddermiksen godt.
  • Visp sammen røren til fritering.
  • Varm opp frityroljen til 180°C. (Har du ikke termometer, er oljen klar når det bobler rundt en tresleiv i oljen.)
  • Del kyllingen i 2, lårklubber, 2, lår 2 vinger, 2 sidebryst og 2 midtbryst. (Alternativt benytt 8 lårstykker som deles i klubber og lårfileter med bein)
  • Tørk av kyllingen og vend hver bit i røren. Drypp av overflødig røre. Vend så i krydder-mel-blandingen. Klem krydderet godt fast til kyllingen, og rist av overflødig kryddermix.
  • Friter bitene i oljen på 150°C-180°C.
  • Ikke stek for mange biter av gangen, da vil oljen miste temperatur og stekingen blir feil.
  • Avkjøl kyllingen noen minutter på rist. Kan også holdes varm i ovn på 65°C varluft mens resten friteres. Få ut rester av røren etc. i oljen, før neste steking så ikke svidde biter fester seg til neste kylling.

Tider for fritering:

  • Side og midtbryst: 18 min.
  • Lårkjøtt: 18-20 min.
  • Kyllinglårklubber: 15-16 min.
  • Kyllingvinger: 8-10 min.