Få litt grillsmak på maten, uten å grille den. Med purreaske og kartamellisert løk, får du en mild og god grillet smak, uansett tilberedningsmetode.
Purreaske
Porsjoner 5
Ingredienser
- 1 purre
- 1 løk
- 2 ss sukker
- Litt olivenolje
- Salt
- Noen dråper trøffelolje
- 1-2 ss gressløk
Fremgangsmåte
- Ta av de grønne bladene på purren og grill dem i ovnen på 300℃ til de er helt sorte.
- Skjær løken i skiver og stek den hardt i stekepanne.
- Ta løken av varmen.
- Bland inn sukker, salt, olivenolje
- Ha i purreaske til du får en god grillsmak på løken.
- Tilsett gressløk for farge og litt trøffelolje.
- Server på grillspyd, entrecôte eller annet kjøtt for en god grillsmak.
Tips!
En genial måte å tilføre litt grillsmak. Pass bare på at du ikke bruker for mye av den forkullede purren. Det holder med litt til den smaker grillet, ikke askebeger.