Pizza

Samleside for pizzaoppskrifter og -metoder. Den ultimate oppskriften «RudfossPizza» vil endres til den vi liker aller best til en hver tid.

Enten du har egen pizzaovn, eller bruker pizzastål/-stein i stekeovnen, så vil deigen, fremgangsmåten og ikke minst melet ha mye å si. Her samles alle oppskrifter og metoder for pizzaer. Noen tilpasset stekeovner og deres temperaturer, og noen tilpasset temperaturene opp mot 550°C i en ekte pizzaovn.

Generelle tips:

Steking: Vi anbefaler pizzastål til bruk i stekeovn. Dette fordi det magasinerer varmen bedre, og avgir den raskere, så pizzabunnen blir stekt, og du kan steke flere pizzaer etter hverandre. Stein er desidert best i en pizzaovn der temperaturene er mye høyere, og et stål bare ville svidd pizzaen.

Fyll: Ikke ha for mye fyll på pizzaen. Da blir ikke pizzaen stekt under, før den begynner å svi seg på kantene. Dette problemet er større jo høyere temperatur du steker pizzaen på. Jo lavere temperaturen er, jo mer tilgivelig er den også for jevn steking.

Gjenoppvarming: Sett pizzaen inn i kald stekeovn på 200°C over-/undervarme eller 180°C varmluft i ca. 12 minutter. Er pizzaen frossen, la den tine i ovnen mens den varmes. Pizzaer stekt i pizzaovn, bør stekes ferdig før de kjøles ned, men som du bruker stekeovn til å steke pizza, bør den halvstekes om den skal varmes opp igjen senere.

Den ultimate RudfossPizza

 • Pizza med poolish (48t)
  Italiensk pizza med en en fordeig (Poolish), og et godt sterkt mel, som sammen med eltemaskinen og hydrering på 69% gir en svært luftig og lett håndterbar pizzadeig.

Alle pizzaoppskrifter

 • Pizza med poolish (48t)
  Italiensk pizza med en en fordeig (Poolish), og et godt sterkt mel, som sammen med eltemaskinen og hydrering på 69% gir en svært luftig og lett håndterbar pizzadeig.
 • Napolitansk pizza (24t)
  Italiensk pizza med høyere vanninnhold, som gjør at pizzadeigen blir luftigere under steking.
 • Pizza med autolyse (6t)
  God pizzaoppskrift om du får lyst på pizza samme dag. Heves i seks timer, og rekker å utvikle god luftig bunn.
 • Italiensk pizza (28t)
  Italiensk pizza med den luftigste skorpen og den tynneste enkleste bunnen å jobbe med. Saftig og god, der det meste er hevingen som gjær seg selv.
 • Hjemmelaget italiensk pizza
  Korthevet pizzadeig, perfekt for å steke på pizzastål i stekeovn. Luftig og sprø skorpe.
 • Hvitløksbrød
  Et saftig sprøstekt hvitløksbrød av italiensk pizzadeig med fersk hvitløk, ost og basilikum.
 • Italiensk pizza (24t)
  Nydelig italiensk pizza med en tynn, sprø og lett bunn. Deigen heves i 24 timer i romtemperatur, for en god og sterk deig som er lett å bake ut.
 • Mozzarella
  En silkemyk og fast mozzarella, til pizza, salat eller bare med tomater og basilikum til.
 • Peppes Pizzasaus
  Dette er oppskriften på den originale Peppes Pizzasausen. Nå kan du lage den hjemme.

Nyeste oppskrifter i alle kategorier